Kiszivárgott az iPhone 14 utolsó nagy újdonsága is

2022. szeptember 3. – 14:19

Másolás

Vágólapra másolva

Szeptember 7-re hirdette meg az Apple a következő nagy sajtóeseményét, amin minden bizonnyal az iPhone 14-es generáció bemutatója lesz a központi attrakció. A telefonról már elég sok minden kiszivárgott, és úgy tűnik, a premierhez közeledve az utolsó, eddig jól őrzött titkok sem titkok többé. Persze ezek mind meg nem erősített információk, de általában azért be szoktak jönni – egy ennyire bonyolult és sokszereplős tervezési-gyártási folyamatnál, mint a világ legnépszerűbb okostelefonjáé, egyszerűen képtelenség mindent titokban tartani.

A legutóbbi kiszivárgott információ az volt, hogy az iPhone-okon régóta névjegynek számító kamerasziget-kivágás a kijelző tetején átalakul, és egy kicsi, egybefüggő terület lesz. Az eddigi megoldásnak (a képen balra) „notch” volt a beceneve, az újat „pill”, azaz tabletta néven emlegetik.

És most itt a legújabb infó: eszerint a telefon Pro verzióiban a képernyő soha nem kapcsol ki teljesen, csak energiatakarékos üzemmódba vált, leveszi a fényerőt, és fakóbbra állítja a kijelző színskáláját. Hogy ez mennyivel húzza fel a készülék fogyasztását, és rövidíti le az akkuidőt, egyelőre nem tudni, mindenesetre – és állítólag – így néz ki:

Ha a szerdai bemutató valóban az iPhone 14-ről fog szólni, és az Apple követi a hagyományokat a megjelenéssel, akkor várhatóan néhány nappal a leleplezése után már elő is lehet rendelni a készülékeket, és szeptember közepén kerül a boltok és mobilszolgáltatók kínálatába. Ha hasonló sikere lesz, mint a 13-as generációnak, karácsonyig úgy 40 milliót fognak eladni belőle világszerte.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!