A Google egyelőre nem engedélyezte Trump közösségi médiáját

2022. augusztus 31. – 06:55

Másolás

Vágólapra másolva

Egyelőre nem elérhető a Google Playen a Truth Social, Donald Trump egykori amerikai elnök közösségi médiája, mivel a Google-t is birtokló Alphabet szerint nincs eléggé moderálva a felület. A SCMP írja, hogy az Alphabet szerint a Truth Social a jelenlegi formájában szembemegy a Google Play irányelveivel, miszerint tiltják az erőszakra való buzdítást, illetve az erőszakos fenyegetéseket is.

Trump cége az esetre azt reagálta, hogy bezzeg más konkurens social media felületek elérhetőek a Google Playben, miközben tele vannak különböző szexuális tartalmakkal, amivel sértik a Google irányelveit, mégsincsenek letiltva. Donald Trump egyébként a Truth Sociallel térne vissza az online világba, miután kitiltotta a Twitter, a Youtube és a Facebook is, amiért erőszakra buzdította híveit a Capitolium ostrománál 2021-ben.

A Truth Social papíron cenzúramentes élményt ígér a felhasználóinak, tehát például bátran értekezhetnek arról a százmilliószor megcáfolt pletykáról, hogy elcsalták a 2020-as választást, amelyen Trump vesztett Joe Bidennel szemben. A közösségi felület ráadásul komoly anyagi problémákkal küzd, nagyon is működik rajta a cenzúra és a moderálás.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!