Átalakítja a Facebook a csoportok működését

2022. június 29. – 16:34

Másolás

Vágólapra másolva

Nagy változások elé néz a Facebook: úgy tűnik az anyacég Meta megelégelte, hogy a fiatalabb korosztályok tömegével hagyják el a platformot, és a felhasználói tábor nem igazán tud már növekedni. Nemrég kiszivárgott, hogy a Tiktok mintájára alakítanák át a hírfolyamokat (vagyis sok olyan forrásból is bekerülnének oda posztok, amiket egyébként nem követünk, de az algoritmus úgy gondolja, mégis érdekelhet), most pedig a csoportok működése kap egy alapos újratervezést. Ezúttal nem kiszivárogtak a tervek, hanem maga a Meta adott ki néhány képet, vagyis ezek jóval biztosabb változásoknak tűnnek, mint az előző adag. Igaz, egyelőre csak a mobilos verziót mutatják.

Fotó: Meta
Fotó: Meta

Az új, központi elem a Facebook-csoportoknál az oldalsó menü, ahová csetcsatornák, események, Messenger-beszélgetések, és hasonlók kerülnek. Az egyik képen az „audio channel” felirat is látszik, vagyis valós idejű, sokszemélyes élő beszélgetésekre is alkalom nyílik majd. Mindez meglehetősen emlékeztet a Discord csoportos csetalkalmazás dizájnjára (még a lila szín is), de a gyakorlati működésükről egyelőre nem tudni semmit. A Meta kommentárja szerint az új rendszer a következő hónapokban érkezik a Facebookra.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!