A Meta leszűkíti, hogy egész pontosan mit is szabad mondani Putyinról és az orosz katonákról

2022. március 14. – 18:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Meta, a Facebook és az Instagram anyavállalata leszűkíti, hogy milyen erőszakos kifejezéseket lehet írni az orosz katonákkal és vezetőkkel kapcsolatban – írja a Reuters.

A vállalat a múlt héten jelentette be, hogy az orosz invázió miatt ideiglenesen engedélyezik például az olyan szövegeket, mint a „halált az orosz megszállókra”, illetve nem tiltják le a Putyin vagy Lukasenko számára halált kívánó tartalmakat sem, amik normál esetben fennakadnának a szűrőn. A bejelentés után Oroszország szélsőséges szervezetté nyilvánította a Metát, és letiltották a Facebookot és az Instagramot.

Ez most változik: egy kikerült belsős poszt alapján mostantól megint nem szabad államfők halálát kívánni, valamint továbbra is tilos az általános oroszgyűlölet kifejezése (például népirtásra való felhívás, diszkrimináció vagy zaklatás).

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!