Vállalkozói profil

RSS

Fák ültetéséből csinált működő üzletet egy csíkszeredai vállalkozó

Legutóbb Csíkszentkirály szélén, a környék egyetlen gyurgyalag-költőtelepe mellé emeltek bokros-fás zöld falat, hogy a költési időszakban a madarakat elválasszák a közelben nyüzsgő emberek és gépek zajától. De hogyan kapcsolódik az ajándéktárgyak gyártása a környezetvédelemhez, és mennyire vevő erre az erdélyi társadalom? Vállalkozói profil.

A reneszánszukat élik a szobanövények, de hogyan lesz ebből működő vállalkozás?

Már rég gondolkodtak vállalkozásalapításban, de a lendületet a járvány alatti lezárások hozták meg Kassay Emesének és anyjának, Mártának a Green Room Plant Studio létrehozásához. A szobanövények értékesítésével foglalkozó vállalkozás egy webáruházzal indult, mára viszont több szolgáltatással is bővült a kínálatuk. Vállalkozói profil.

„Nem csak neve van, hanem íze is” – Mi lehet a Sóváradi Házi Fagylalt titka?

Bíró Kinga néhány éve költözött haza férjével Svájcból, és alapították meg kézműves fagyikészítő vállalkozásukat Sóváradi Házi Fagylalt néven. Arról is beszélgettünk, hogyan készül a sült fagyi, és milyen ízek passzolnak egy szalonna- vagy barbecue fesztiválhoz. Vállalkozói profil.

Mi a titka a The Choco project parajdi sós vagy pálinkás csokijának?

A csíkszeredai Bálint Eszter és Burján Zsolt két éve alapította a The Choco project nevű vállalkozását. Az alapelképzelésük az volt, hogy eseményekre fognak kézműves csokoládét készíteni, a világjárvány miatt viszont előre menekültek, és a termékük saját polcon, dobozos termékként jelent meg székelyföldi üzletláncokban. Azt mondják, hogy a The Choco project nem is annyira róluk, hanem a csokoládéról szól. Vállalkozói profil.

„Amikor az első házunknak nekiláttunk, tudtuk, hogy mi ebből egy vállalkozást akarunk építeni”

Az első keréken guruló miniházukat másfél évig építették, ma már másfél naponta fejeznek be egyet. A csíkszeredai Eco Tiny House idén lesz 5 éves, de már 80 alkalmazottnak adnak munkát, és az európai piacvezetői pozíciót célozzák. Interjú Szakács Botonddal, a startup egyik alapítójával.