City-zen

RSS

Tévedésből került a világ egyik legveszélyesebb szakmájába, a fasebészek közé

Magyarosi Károly több évtizedig dolgozott kertészként, majd egy „tévedés folytán” a világ egyik legveszélyesebb szakmájában találta magát: arboristának állt. Dacára annak, hogy a fasebészek közül sokan életüket vesztik munka közben, Magyarosi külföldön töltött évei alatt végérvényesen beleszeretett az extrém magas fák gondozásába. A kolozsvári arboristával csíkszeredai kiszállása során beszélgettünk.

Már a tárolásuk is kihívást jelent: 13 éve gyűjt söröskorsókat Hágó Nándor, a nagykárolyi múzeum igazgatója

A régész korábban kiállítást is szervezett az impozáns gyűjteményéből, amelyben ma már közel 1000 darab sorakozik, elfoglalva a lakás legtöbb használható vízszintes felületét. Mint tőle megtudtuk, nem szokott száz eurós korsókat senkinek a kezébe adni, hogy sörözzön belőle, de azért kisebb baráti összejöveteleken használatban is vannak.

„Valahol ki kellett írjam magamból a valódi közéleti témákat, mert az újságban nem tehettem”

Nagy Sz. Attila, azaz Nasza egy olyan facebookos „mémgyár” motorja, amely hangosan reagál az erdélyi közélet aktuális eseményeire. A székely politikusoknak igencsak fel kell kötniük a bajszukat, hogy a Csej Sápte Ánj Din Árdeál csoportban közzétett, róluk szóló mémeket megemésszék.

Kádár Zoltán János, azaz Krampusz, aki több mint harminc hangszeren játszik

Kádár Zoltán Jánossal beszélgettünk, aki a „skót Kodály Zoltán” módszerének romániai meghonosításával foglalkozik alternatív zeneakadémiáján.

Orvosból informatikus: „a környezetem eleinte értetlenkedve fogadta a döntésem”

Egyre gyakrabban hallani, hogy valaki a választott szakmáját elhagyva átképezi magát informatikusnak. Sokan pénzügyi megfontolásból dönthetnek így, de Koncz Tamást például nem az anyagiak csábították az új pályára. Interjú.